درباره کتاب جدید دکتر شهاب اناری، از تخصص به درآمد
نام کتاب: از تخصص به درآمد (فرمول جامع قدمبهقدم برای کسب درآمد بالا از دانش و مهارت تخصصی)
نویسنده: دکتر شهاب اناری
ناشر: مبتکران،۱۳۸ ص
سال چاپ: زمستان ۹۷
توصیه به خواندن: ۸ از ۱۰
لینک خرید: مبتکرانفصل اول: پیغام واضح شما در بازار
فصل دوم: ایجاد آگاهی در بازار
فصل سوم: نهایی کردن فروش
کتاب «از تخصص به درآمد» یک راهنما و نقشه راه مفید برای متخصصان
دکتر شهاب اناری بعد از کتاب «۱۲۳ بدرخش» این بار کتاب جدیدی روانه بازار کرده است که مانند کتاب قبلی کاربردی و پر از مثال و تمرین است.این کتاب قرار نیست با جزئیات بسیار زیاد و بهصورت کاملاً تخصصی به مبحث کسب درآمد از تخصص بپردازد، اما میتوان گفت در نوع خودش یک گایدلاین کاربردی و آگاهیدهنده برای تمام متخصصان است تا از تخصص خود به درآمد برسند و بهنوعی خویشفرمای خود باشند. در ادامه گزیدهای از مطالب این کتاب را با شما به اشتراک خواهم گذاشت اما پیشنهاد میکنم حتماً اصل کتاب تهیه کنید.
به نیاز موجود پاسخ بده
سختترین کار ممکن این است که بخواهید به مردم ثابت کنید به چیزی نیاز دارند. چهبهتر که گروهی را پیدا کنید که مشکل یا نیاز مشخصی را حس کردهاند و شما محصول و خدماتتان را بر اساس آن تهیه و ارائه نمایید.بهعبارتدیگر بازار هدف باید مایل باشد محصول و خدمات شما را بخرد. سادهترین راه برای فهمیدن اینکه آیا بازار هدفتان علاقهمند به خرید از شما هست یا نه این است که بررسی کنید که آیا همینالان رقبایی در حیطه شما وجود دارند که با همان تخصص از همان بازار کسب درآمد کنند یا نه.
مردم فقط حل مسئلهشان برایشان اهمیت دارد نه رزومه شما
برای مردم مهم نیست چند تا پست شبکه اجتماعی میگذارید یا چند تا فالوور دارید مهم آن است که چه مشکلی را از آنها حل میکنید. اینکه بگویید من مربی یوگا هستم یا مزون لباس دارم یا مدرس فیزیک هستم صرفاً بیان عنوان شغلیتان است، این کار چندین اشکال دارد. شما باید بهصورت واضح و روان به دو سؤال پاسخ بدهید یک: برای بازار و هدفتان چه ارزشی ایجاد میکنید. دو: چه فرقی با بقیه رقبا در بازار دارید.
داستان سفر قهرمانیتان را نقل کنید
یکی از مهمترین عوامل ایجاد تمایز خصوصاً برای متخصصان، داستان زندگی آنهاست. اینکه شخص شما چه مسیری را در زندگی گذراندهاید و چه تجربیات باارزشی کسب کردهاید میتواند از قدرتمندترین عوامل ایجاد تمایز برای شما باشد. یادتان باشد مخاطبان با داستان سفر قهرمانی شما خیلی ارتباط برقرار میکنند چون در آینه وجود شما، خودشان را میبینند و به خود میگویند اگر این فرد توانسته ما هم با کمک گرفتن از او میتوانیم.
خودتو بشناس
عمیقاً اعتقاددارم موفقیت در کسبوکار با خودشناسی شروع میشود.
وقتی شما نقاط قوت و ضعفتان را بشناسید بسیار بهتر میتوانید در کسبوکارتان نتیجه بگیرید.
معرفی آزمونهای شخصیتی از حیطه این کتاب خارج است اما اگر علاقهمند هستید این چند تا را چک کنید:
mbti / disc / via
یک تست ارزیابی آنلاین به زبان انگلیسی هم هست که میتوانید از آن برای گرفتن نظر دیگران درباره قوت و ضعفتان استفاده کنید. www.360reach.me
تأکید روی نقاط قوت مهمتر است.
یادتان باشد در شیوهای که من برای موفقیت در بازار استفاده میکنم و به مراجعان یاد میدهم تأکید ما روی نقاط قوت فرد است.
درواقع تلاش میکنیم نقاط قوت او را شناسایی کنیم و تقویت نماییم و خیلی به دنبال رفع اشکالات و نقایص او نیستیم.
دلیل این استدلال من این است که اگر در حیطه خاصی شما نمره ۷ را از ۱۰ دارید بهتر از متوسط هستید و اگر کار متمرکز روی آن حیطه انجام دهید احتمالاً نمرهتان به ۹ یا ۱۰ افزایش مییابد و درنتیجه فوقالعاده و استثنایی خواهید شد. اما اگر روی نقاط ضعفتان کارکنید و مثلاً روی زمینهای متمرکز شوید که در آن نمرهتان ۳ از ۱۰ است نهایتاً براثر تمرین در زمان منطقی به عدد ۵-۶ میرسید و بهعبارتدیگر درنهایت مثل بقیه میشوید اما تمایز معناداری پیدا نخواهید کرد پس تمرکز کردن و تقویت نقاط قوت فرد همیشه نتیجه بهتری ازنظر برندینگ دارد.
جک ولش:
قبل از اینکه رهبر شوید موفقیت یعنی رشد خودتان.
اما بعدازاینکه رهبر میشوید موفقیت یعنی رشد دیگران.
حرف جدیدی بزنید.
کسلکننده نباشید. باید باید باید حرف جدیدی برای گفتن داشته باشید.
روش جدید، محصول جدید، شیوه ارائه جدید، داستان جدید.
به اغلب افراد حیطه خودتان نگاه کنید تقریباً همه حرفهای تکراری میزنند. از محصولات و خدمات مشابه باهم سخن میگویند. عملاً اگر چهرهها را نبینی فرقی بین آنها وجود ندارد. یکی از نکات طلایی برای جلبتوجه افراد بازار هدف آن است که حرف جدیدی برای گفتن داشته باشید و از قالب کسلکننده درآیید.این حرف جدید باعث میشود با بقیه فرق کنید و نظر مخاطبان بازار هدف به شما جلب میشود..البته تأکید میکنم چنین اقدامی قطعاً بازار را دوقطبی میکند برخی عاشقتان میشوند و برخی دشمنتان. این نشانه خوبی است که دارید موردتوجه قرار میگیرید.
بسیار دلسوز مخاطبانتان باشید. برای مخاطبانتان سنگ تمام بگذارید و طوری رفتار کنید که حس کنند موفقیت آنها واقعاً برایتان مهم است.
(برگرفته از کتاب از تخصص به درآمد،دکتر شهاب اناری)
توصیهنامه معجزه است.
توصیهنامه از مشتریان قبلی. هرچقدر درباره توصیهنامه بگویم کم گفتهام. خودتان هم میدانید که اگر فرد دیگری از محصول و خدمات شما تعریف کند و توضیح دهد که شما چه نقش مؤثری در حل مشکلات او داشتهاید هزاران مرتبه بهتر از آن است که خودتان برای بازار دلیل و برهان بیاورید. بهترین نوع توصیهنامه، توصیهنامه ویدیویی است بنابراین روال مشخصی داشته باشید. از مشتریان راضی خودتان درخواست کنید به شما توصیهنامه بدهند. خود من در انتهای دوره، هر کلاس یا کار مشاورهای از دانش پذیران و مشتریانم درخواست توصیهنامه میکنم و اغلبشان هم سخاوتمندانه پاسخ مثبت میدهند. البته یادتان باشد برخی از افراد جلوی دوربین راحت نیستند و تمایلی به توصیهنامه ویدیویی نخواهند داشت و برخی هم علیرغم میل باطنی به دلیل مسائل شخصی توصیهنامه نخواهند داد.اشکالی ندارد اما یادتان باشد باید حتماً درخواست کنید تا به شما داده شود.
آنیک سینگال:
من به قدرت عدد یک اعتقاد دارم یک نفر میتواند تمام زندگی انسان را عوض کند
یک نکته مهم درباره جلسات شبکهسازی
اگر به جلسات نتورکینگ میروید یادتان باشد باید با ذهنیت دهنده حاضر شوید نه گیرنده. یعنی چه؟ افرادی که به جلسات اینچنینی میروند هدفشان این است که فرصتی برای کسبوکار خودشان پیدا کنند دنبال این هستند که ببینند چه کسی برای آنها چه سودی دارد درواقع علاقهای بهطرف مقابل ندارند بلکه فقط دنبال این هستند که کجا چه منفعتی برایشان وجود دارد. این نوع رویکرد بهندرت جواب میدهد چون اگر میخواهیم افراد آن شبکه را بشناسیم و آنها به ما اعتماد پیدا کنند و کمکم فرصتهای فیمابین شکل بگیرد باید برای این کار سرمایهگذاری وقت و انرژی کنیم اما اگر دنبال این باشیم که اعتمادسازی کنیم و مشکلات دیگران را حل کنیم با این کار نتایج خیلی متفاوتی به دست میآوریم. همیشه این مفهوم را برای مخاطبانم یادآوری میکنم کاشت داشت برداشت. برای هر برداشتی باید اول کاشت و برای مدتی هم داشت بهعبارتدیگر باید دانه را بکارید و از آن مراقبت کنید تا جوانه بزنند و نهایتاً بار میوه دهند. افرادی که با ذهنیت گیرنده در چنین محافلی حاضر میشوند و حاضر نیستند برای شکلگیری روابط مؤثر سرمایهگذاری کنند بعید است از چنین استراتژی در کسبوکارشان بتوانند منفعت ببرند.
ارزیابی هویت آنلاین
برای اندازهگیری قوت حضور افراد یا بیزینس ها در دنیای آنلاین نام خودتان یا کسبوکارتان را در گوگل سرچ کنید.
آقای ویلیام آرودا پنج معیار را در این زمینه مطرح مینماید.
۱- حجم
بهعبارتدیگر وقتی اسم خودتان یا کسبوکارتان را در گوگل جستجو میکنید چند تا نتیجه بالا میآید آیا اصلاً جوابی بالا میآید اگر بله چقدر؟
۲- ارتباط
یعنی نتایج گوگل در جستجوی بالا چقدر با آن چیزی که نماینده نشانگر محصول و خدمات شماست هماهنگ است. در مواردی دیدهایم وقتی فرد اسم خودش را سرچ میکند اطلاعاتی راجع به شغلهای قبلیاش یا مواردی مرتبط با تفریحاتش در نتایج بالا میآیند که ارتباط مستقیمی با برند حرفهای او ندارد.
۳- خلوص
یعنی وقتی به نتایج سرچ نگاه میکنید چقدر دقیقاً شما یا کسبوکارتان را نشان میدهد و چقدر افراد یا کسبوکارهای همنام را
۴- تنوع
بهعبارتدیگر آیا فقط نتیجه متنی بالا میآید یا عکس هم هست؟ ویدیو چطور؟
۵- تأیید
آیا در نتایج سرچ فقط خودتان و وبسایتها و پروفایلهای شبکه اجتماعیتان درباره خودتان حرف زدهاید یا نه وب سایتهای دیگری هم شما را مطرح کردهاند یا افراد دیگری هم شما را تأیید نمودهاند؟
در شبکههای اجتماعی، اجتماعی باشید!
این شبکهها شبکههای اجتماعی است و باید اصول روابط اجتماعی موفق را در آنجا هم به کار ببریم. بدترین کار آن است که پست بگذاریم ولی با مخاطبانمان تعامل نکنیم. درست مثلاینکه مشتری در دنیای واقعی از ما سؤالی کند و ما جوابش را ندهیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.